Fotbollsträning pojkar födda 09-11
Tisdagar på Tjamstavallen kl.17.00-18.00.
Ledare Lars Söderström
Välkommna

Nyhet från Västerbottens Idrottsförbund

Futebol dá força når ut genom att fråga på rätt sätt

(2019-06-11 10:52)
Futebol dá força stärker tjejer, ledare och samhällen genom fotboll och lyckas engagera tjejer från alla sorters bakgrund. En viktig nyckel till deras rekrytering är hur de ställer frågan.

Nyhet från Västerbottens Idrottsförbund

Fadderskap och föreningsakut för ett stärkt ledarskap inom ishockeyn

(2019-06-03 15:22)
Västerbottens Ishockeyförbund jobbar sedan några år tillbaka med fadderskap, vilket innebär att varje medlem i förbundets styrelse har tät kontakt med ett antal föreningar. Fadderskapet har varit ett lyckat sätt att ge stöd och skapa nära dialog.

Stor internationell konferens om Physical Literacy kommer till Umeå

(2019-06-03 14:09)
Den 10-14 september kommer International Physical Literacy Conference (IPLC) arrangeras för första gången i Europa. Konferensen är en del av årets Change the game event i Umeå.

Nyhet från Västerbottens Idrottsförbund

Viktig pusselbit för en tryggare idrott

(2019-05-16 16:54)
Avstängning upp till tio år vid allvarliga kränkningar och idrottsombudsmannen ska få anmäla ärenden till bestraffning. Det är två av åtgärderna i Riksidrottsstyrelsens förslag för en ännu tryggare idrott för alla.

Nyhet från Västerbottens Idrottsförbund

Det ska vara så enkelt som möjligt att vara ledare

(2019-05-14 15:11)
Hanna Mäki är barn- och ungdomsutvecklare i GUIF, som under hösten startade ett projekt för att ge ungdomar i föreningen möjlighet att få testa på att vara ledare och utveckla sitt ledarskap.

Årsmöte för VIF och SISU

(2019-04-26 14:17)
Torsdag 25 april genomfördes årsmöte för Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna på Skellefteå Kraft Arena.

Nyhet från Västerbottens Idrottsförbund

Mentorskap utvecklar ledarskapet i föreningen

(2019-04-17 15:02)
Mentorskap kan vara ett bra sätt att skapa trygghet för nya ledare. Att använda erfarna ledare som mentorer kan dessutom vara väldigt utvecklande för både mentor och adept. GUIF är en av flera föreningar som jobbar med mentorer.

Nyhet från Västerbottens Idrottsförbund

Barn- och ungdomsutvecklare erbjuder stöd till ledarna

(2019-04-17 11:28)
Under de senaste åren har flera föreningar i länet anställt barn- och ungdomsutvecklare för att ge stöd till ledare och föräldrar. Målet är att så många som möjligt ska vilja stanna så länge som möjligt i en så bra idrottsverksamhet som möjligt.

Nyhet från Västerbottens Idrottsförbund

Volleybollen öppnade nya dörrar för Emelie

(2019-04-09 10:59)
När Emelie kom till Sverige var hon ganska blyg, hon kunde inte språket och vågade inte riktigt ta kontakt med någon. Genom idrotten hittade hon gemenskap, nya vänner och vägen till att lära sig svenska.

Nyhet från Västerbottens Idrottsförbund

När idrotten betyder mer än det man ser

(2019-04-04 09:49)
För Tannbergsskolans skol-IF har satsning på integration inneburit många fler medlemmar och ett brett utbud av nya idrotter. Yohannes och Abdullah är två av de ungdomar som hittat både språk, vänner och en meningsfull fritid genom föreningen.

Nyhet från Västerbottens Idrottsförbund

Ledarcamp för Sveriges vassaste unga ledare

(2019-04-02 15:56)
Är du ung, energisk och brinner för att leda andra? Eller känner du någon som passar beskrivningen? Nu har 20 unge ledare möjlighet att utvecklas i sin ledarroll och byta erfarenheter med andra i samma ålder, med liknande utmaningar.

Nyhet från Västerbottens Idrottsförbund

Testa dina kunskaper om idrott i veckans quiz

(2019-03-25 08:24)
Vad vet du om våra idrottsprofiler och vad kan du om idrotten i Västerbotten? Testa dina kunskaper genom att delta i veckans Idrottsquiz. Denna gång är Stig Strand huvudperson.

Nominera till Årets Idrottsförening 2018

(2019-03-15 08:35)
Årets idrottsförening i Västerbotten är ett pris instiftat i Börje Sandgrens namn, i syfte att lyfta fram Idrottsföreningar som bidrar särskilt positivt, till samhället, till Idrotten eller på annat sätt.

Nyhet från Västerbottens Idrottsförbund

Tips när föreningen söker sponsring

(2019-03-12 14:40)
Häromveckan prisades Polarbröd för bästa sponsring i Europa med sitt koncept "Välkommen ut", där de stödjer föreningar vid prova-på dagar. Vi har frågat dem och Martinsons om några tips att tänka på för föreningar som vill söka sponsring.

Nyhet från Västerbottens Idrottsförbund

Nu kan föreningar få hjälp med praktiska tjänster

(2019-03-12 12:07)
Idrottsservice vill ge föreningar mer tid till idrott genom att avlasta de sysslor som upplevs mest betungande. Tidigare har Idrottsservice erbjudit hjälp med ekonomi och administration men nu kan föreningar även få hjälp med praktiska tjänster.

E-post: kansli@malaif.se

E-post: kansli@malaif.se