Malå IF bildades 1936 !

Föreningen har dock anor redan från 1920 talet
då man har hittat dokument från fotbollsmatcher mot Bastuträsk och Norsjö.
Idrottsektioner som pingis, tyngdlyftning, bandy m.fl. har kommit och gått för att

Idag bestå av sju huvudsektioner:
Skidor, Alpint, Fotboll, Innebandy, Volleyboll, Bordtennis samt Ishockey.

Malå IF satsar på bredden !

Fysisk inaktivitet, är vid sidan om rökning den stora boven när det gäller den växande ohälsan i vårt land. För att få ett så bra skelett som möjligt måste det byggas upp i tidig ålder (upp till 20–25 år). Därför har vi i föreningen som målsättning att satsa på ungdoms- och breddidrott. Vi tror dessutom att idrotten är en viktig del i den allmänna fostran till ett sunt och gott socialt liv.

Bli medlem !

Det som är roligt - det är vi bäst på! Inspiration och glädje är det som driver oss framåt, så även i idrottens värld.

Vad motiverar oss? Glädjen och viljan! Vi vill alltså att de som utövar någon sport har en stark vilja och att de upplever glädje när de utövar sin idrott. Vi har ofta även ett annat krav på vår idrott, det ska vara utvecklande. Vi vill utveckla oss, lära oss mer, kunna mer och göra mer - för att fortsätta uppleva glädje och vilja dvs motivation.

Uppdaterad: 28 DEC 2017 09:21