Meddelande

26 AUG 2021 06:32
  • Skapad: 26 AUG 2021 06:32

Malå IF bedriver till största delen breddidrottsverksamhet för barn och ungdomar i ett antal idrotter. För oss är det en självklarhet att sätta barnen i främsta rummet och fatta alla beslut med barnens bästa för ögonen – vi vill att barn och unga ska trivas, ha roligt och känna sig trygga i vår förening. Det innebär bland annat att vi vill att alla som deltar i vår verksamhet ska ha en god etik och moral samt verka mot diskriminering, trakasserier, kränkningar och våld.

När någon bryter mot föreningens värdegrund tvingas vi agera för att säkerställa att vi lever som vi lär. Under våren beslutade vi i Malå IF att entlediga en ledare, när det uppdagades att denne inte levde upp till föreningens värdegrund. Anledningen till beslutet föranleder inte någon civilrättslig process.

Vi har full förståelse för att vårt förfarande kan tyckas anmärkningsvärt, men från föreningens sida känner vi oss trygga med att vi fattat rätt beslut. Vi har valt att lyssna och tro på de barn som berättat om händelser vi inte kan stå bakom och, som sagt, agerat med barnens bästa för ögonen.

Situationen har belyst att vår interna liksom vår externa kommunikation har brister och förbättringspotential. Något som vi tar till oss och där vi vill se en förändring till det bättre.

Vi har lärt oss massor som vi bär med oss i ryggsäcken på vår väg framåt, för en rolig och utvecklande verksamhet.

Har du frågor och funderingar är du välkommen att kontakta Malå IF´s kansli via mail, This is a mailto link.

Skribent: Fredrik Iderström

Logotype Länsförsäkringar Västerbotten